Olosuhteet

Yöpyminen

Vaelluksen aikana yövytään puhtaissa lakanoissa. Omaa makuupussia, liinavaatteita, pyyhettä et tarvitse.

  1. yö - Äkäskeron erämaahotelli ja mökit: kahden hengen ja ryhmähuoneet, huoneissa omat WC:t ja suihkut, yhteinen sauna, illallinen, aamiainen
  2. yö – Rauhalan kotimajoitus ja mökit: ryhmähuoneet, yhteinen sauna, illallinen, aamiainen
  3. yö – Lapland Hotels Pallas: kahden hengen huoneet, yhteinen sauna, huoneissa omat suihkut, baari ja ravintola, illallinen ja hotellin aamiainen
  4. yö – Vuontisjärven pirtti: kahden hengen huoneet, huoneissa omat wc:t ja suihkut, yhteinen sauna, illallinen ja aamiainen
  5. yö – Ketomellan mökkimajoitus: ryhmähuoneet, huoneissa omat wc:t, osassa oma sauna, yhteinen sauna, omat keittiöt, lämmitämme ruoan mökeissä itse ja tarjoilemme aamiaisen yhdessä.
  6. yö – Hetta: ryhmähuoneet, huoneissa alakerta ja parvi, omat wc:t ja suihkut, yhteinen sauna, illallinen, aamiainen

Valinnaiset yöt ennen ja jälkeen vaelluksen Ylläsjärven Tunturihotellissa. Yhden ja kahden hengen huoneet suihkulla tai ilman, huoneissa oma wc:t,, yhteinen sauna, illallinen lisämaksusta, aamiainen kuuluu

Sääsket

Elokuun puolen välin aikaan pahin räkkäaika alkaa olla jo ohitse, mutta varaudu sääskiin vielä vaelluksen aikana. Avoimessa tunturissa ja päivisin sääskistä ei ole haittaa, mutta iltaisin sääskiä saattaa esiintyä. Mukaan voi ottaa hyttysvoidetta.

Ruokailut ja vesihuolto

Vaelluspakettiin kuuluu täysihoito: aamupala, retkieväät ja päivällinen. Kannattaa ottaa mukaan joka päivälle energia- ja suklaapatukoita, rusinoita, pähkinöitä tms. Vaelluksella pääsemme todennäköisesti nauttimaan myös luonnonantimista. Marjoja, kuten hillaa, mustikoita ja kaarnikoita, on aina jonkin verran. Eväät koostuvat voileivästä, lämpimästä keitosta tai pastasta sekä hedelmästä. Omia voi ottaa lisäksi mukaan.

Matkan varrella on mahdollista täyttää vesipulloja monessa luonnon lähteessä. Muista juoda runsaasti nestettä koko vaelluksen ajan, ja aloita nestetankkaus jo mielellään muutamaa päivää ennen vaellusta. Kartoita vedentarpeesi harjoittelemalla pitkiä vaelluksia, jotta osaat pakata ja tankata oikein.

Vain osassa majotuspaikoista on mahdollista ostaa alkoholijuomia. Alkoholia ei tarjoilla seuraavissa majoituspaikoissa: Äkäskero, Rauhala ja Ketomella.

Turvallisuus, välipäivät, vaelluksen keskeytys

Huoltoajoneuvo päivystää koko vaelluksen ajan ja vaellusopas toimii ensiapuvastaavana. Oppaalla on mukana ensiapuvälineet. Vaelluspäivän aikana huoltoajoneuvolla on rajoitetusti pääsy vaellusreitin varteen ennen majapaikkaa. MediYlläs (puh. 0404112262 ) päivystää puhelimitse päivisin. Iltaisin ja viikonloppuisin lääkäripäivystys joko Kolarin, Kittilän tai Muonion terveyskeskuksissa. Matkapuhelin kuuluu pääosin koko puiston alueella, mutta muutamia katvealueita on. Muistathan tallentaa tarvittavat numerot kännykkääsi.

Vaelluksesta voi pitää myös välipäivän ja pyytää huoltoajoneuvolta kyydin seuraavaan majoituskohteeseen. Lounas jää välipäivinä osallistujan itsensä kustannettavaksi eikä päivän ajalle ole järjestettyä ohjelmaa.

Vaellus on mahdollisuus keskeyttää ensimmäisen kolmen päivän aikana esim. sairastapauksessa kesken vaelluksen. Lapland Classicin huoltoautolla on pääsy vaellusreitille vain ensimmäisen kolmen päivän aikana.

Tämän jälkeen keskeyttäminen on mahdollista enää hätätapauksessa, joten päätös lähteä päivän taipaleelle tulee tehdä aamulla ennen ryhmän liikkeelle lähtöä kolmen viimeisen päivän aikana.

Vaelluksen aikana jalkoihin tulee todennäköisesti rakkoja, hiertymiä ja lihaskipuja. Siksi mukaan on hyvä varata mukaan reilusti rakkolaastaria, särkylääkkeitä ja urheiluteippiä. Iltaisin väsyneitä lihaksia voi hoitaa esim. linimenttivoiteella ja lihasten venyttelyä ja itsehuoltoa kannattaa harjoitella etukäteen.

Luontoa kunnioittaen

Safartica tekee yhteistyötä Metsähallituksen kanssa ja noudatamme kansallispuistossa kestävän matkailun periaatteita ja roskatonta retkeilyä. Vastaamme jokainen siitä, että roskat poltetaan tai kuljetetaan mukana asialliseen roska-astiaan.

Lisätietoa alueesta ja vaelluksesta

Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta löydät lisätietoa netistä osoitteesta www.luontoon.fi